Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаснене?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гаснене?

Колеги появи ми се един много важен според мен техничесйи проблем... Става дума за Алфа Ромео 155- 1.7 Twin Spark. Вчера както си карах и колета ми загасна, по незнайни причини... Днес се случи същото нещо.Карам си и загасна.Може би няма връзка но искам да споделя и че при палене ми държи от 1500 до 1800 оборота ,като дори в най-студените дни през отиващата си зима не ми е държала повече от 1400(пак казвам може да няма връзка ,но да го споделя).Та въпросът ми е някой има ли идея от какво може да се получава това така странно поне за мен гаснене и какво и към кой да се обърна да търся
    94' Alfa Romeo 155 1.7 Twin Spark sigpic

Първоначално публикувано от J0rdan89 Покажи съобщение
    Колеги появи ми се един много важен според мен техничесйи проблем... Става дума за Алфа Ромео 155- 1.7 Twin Spark. Вчера както си карах и колета ми загасна, по незнайни причини... Днес се случи същото нещо.Карам си и загасна.Може би няма връзка но искам да споделя и че при палене ми държи от 1500 до 1800 оборота ,като дори в най-студените дни през отиващата си зима не ми е държала повече от 1400(пак казвам може да няма връзка ,но да го споделя).Та въпросът ми е някой има ли идея от какво може да се получава това така странно поне за мен гаснене и какво и към кой да се обърна да търся
    Ако потърсиш малко ще излязат теми по въпроса...
    Провери релетата и всичко електриджииско под дебитомера (клеми бушони...)
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

И най- вече клемите на акумулатора.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Прегледай всички релета под дебитомера (бушоните също) виж в таблото с бушоните този за инжекциона дали е наред.Ако не е от всички тези места,очаквай бензиновата помпа да мре

О и още нещо,твоята има ли авариен изключвател за помпата под таблото с бушоните?Ако има виж и нея.
        Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 20:51. Основание: допълвам

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
          Прегледай всички релета под дебитомера (бушоните също) виж в таблото с бушоните този за инжекциона дали е наред.Ако не е от всички тези места,очаквай бензиновата помпа да мре

О и още нещо,твоята има ли авариен изключвател за помпата под таблото с бушоните?Ако има виж и нея.
          Какъв е тоя "авариен изключвател за помпата под таблото с бушоните" се питам аз!?!?Как изглежда това нещо!?
          Някои коли имат инерционен изключвател ама тои по спомен е под седалката маи...

Comment

Помпата слава богу няма как да е ...надявам се де ... оръсих се 300 лева за BOSH тъй ,че ще прегледам бушоните ,а дебитомера къде се намира ?

Comment

Помпата слава богу няма как да е ...надявам се де ... оръсих се 300 лева за BOSH тъй ,че ще прегледам бушоните ,а дебитомера къде се намира ?
              Като отвориш капака и погледнеш....
              Дебитомера е захванат за капака на въздушния филтър а от другата му страна излиза един широк мъркуч които отива в дроселовата клапа...Въпросните релета и бушони които ти трябва да провериш се падат точно под дебитомера или иначе казано зад акумулатора...

Comment

Много ти благодаря за наистина доброто обяснение.Утре ще погледна.

---------- Post added at 23:15 ---------- Previous post was at 23:14 ----------

Искам да попитам още нещо току що ми хрумна.От свещите възможно ли е да е ?

Comment

Значи за да ти гасне еи така.. Или в тоя момент и липсва високото напрежение (искрите по свещите) или нещо по горивоподаването...
                  Почваш с проверката на релета и бушони под дебитомера защото там са двете главни релета които захранват ЕЦУ-то и релето което захранва бензиновата помпа!!!
                  Може да имаш и проблем с датчика на коляновия вал... От него също може да гасне еи така...
                  Провери релетата и бушоните защото там е най-честия проблем за този дефект...

Comment

Ясно колега, ще погледна и ще пиша.

Comment

Под моята седалка има само букса за индикацията за поставен колан аз изобщо нямам такъв бутон.Не му знам името,знам че на по-новите 155 ( а на колегата е 1.7 - демек от същите) има такова и седи от ляво на педала на съединителя ( между мокета и ламарината) По-подробно немоа го обясна

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

И аз подозирам чее датчик колянов вал. А за боротите съм почти сигурен че са високи заради засмукване на въздух ( и то доста) след дебитомера- моята правеше така преди и го знам от опит.
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          И аз подозирам чее датчик колянов вал. А за боротите съм почти сигурен че са високи заради засмукване на въздух ( и то доста) след дебитомера- моята правеше така преди и го знам от опит.
                          Демек от къде го засмуква този въздух и каква е причината,защото не ми е ясно и какво трябва да се смени, ако не бушони както по -горе споменаха кколегите ?

Comment

Демек от къде го засмуква този въздух и каква е причината,защото не ми е ясно и какво трябва да се смени, ако не бушони както по -горе споменаха кколегите ?
                            Говорят за 2 отделни проблема. Единия ти е вероятно електрически - гасненето, а втория е вероятно цепнатини на въздуховода след дебитомер-а и преди дроселовата клапа и оттам имаш проблеми с мощността и обороти.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              Под моята седалка има само букса за индикацията за поставен колан аз изобщо нямам такъв бутон.Не му знам името,знам че на по-новите 155 ( а на колегата е 1.7 - демек от същите) има такова и седи от ляво на педала на съединителя ( между мокета и ламарината) По-подробно немоа го обясна
                              Това е така наречения краш сензор на моята 1.7 е под седалката на шофьора никога не съм чувал за 155 на която е на друго място и от него също може да гасне
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                              X